Gašparovič poďakoval Faselovi za dôveru, mrzí ho vypadnutie Slovákov

11.05.2011 Celý región

Bratislava 11. mája (TASR) - Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič poďakoval šéfovi Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Renému Faselovi i ďalším členov organizácie za prejavenú dôveru pri udelení 75. majstrovstiev sveta práve Slovensku. Hlava štátu vyjadrila spokojnosť nad doterajším priebehom šampionátu, no na druhej strane aj ľútosť, že domáci reprezentanti nenaplnili očakávania fanúšikov a skončili pred bránami štvrťfinále.

Ivan Gašparovič spolu so svojou manželkou v utorok privítal na pôde Prezidentského paláca kompletné vedenie IIHF na čele s Faselom. \"Hokej na Slovensku je organizovaný oveľa dlhšie, ako existuje nová Slovenská republika. Je to taký paradox, ale je to pravda. Som veľmi rád, že keď som bol v roku 2006 na vašom zasadnutí v Rige a predstavil vám Slovensko ako krajinu, ktorá dokáže pripraviť takéto majstrovstvá, prijali ste náš návrh,\" povedal Gašparovič. \"Bol to pre nás veľký záväzok aj zodpovednosť a som rád, že po vašom konštatovaní dnes môžem povedať, že Slovensko urobilo všetko pre to, aby tieto majstrovstvá boli úspešné.\"

Prezident IIHF Fasel odovzdal hlave štátu pamätnú sošku hokejistu a vo svojom prejave pochválil organizátorov za výbornú prácu a tiež slovenských fanúšikov, ktorí vytvorili v oboch halách skvelú atmosféru. \"Som veľmi spokojný, je to jedinečné, v Bratislave sa cítim veľmi dobre. Je tu skvelá atmosféra, no je veľká škoda, že Slovensko vypadlo. Môže však vzniknúť unikátna situácia, že českí fanúšikovia spolu so slovenskými budú fandiť Čechom. Veľmi ma potešila kultúra hokeja a domáci priaznivci, ktorí povzbudzovali slušne a vyhli sa konfliktom,\" povedal Fasel a nezabudol ani na východoslovenskú metropolu: \"Tiež sa chcem poďakovať Košiciam za to, čo spravili pre našich ľudí. Aj tam bola skvelá atmosféra, dobrovoľníci odviedli výbornú prácu a veľa ľudí, ktorí odtiaľ prišli, si pochvaľovalo mesto.\"
 

Vyberte región